köp vårt fantastiska 7 delade reseflugspö
Köp vårt eget
reseflugspö

Produkter friluftsliv och camping Produkter friluftsliv och camping


Fiskebilder


Se André Bruns
Islandsvideo


Sverigeväder

bra sportfiskebutik


Fiskebilder 2007

Söktjänst för aktiviteter och upplevelser

Länkar fiske uteliv


Amerikansk fiskeportal


Få våra utskick   
och erbjudanden 

Namn

epostadress

Höglandsfiske på Arnarvatnsheidi

  

Länk till översiktskarta

  

Fisket på Arnarvatnsheidi

Tid: Mitten av juni-aug. Ett fantastiskt sjöområde med stor fin öring och röding. Fisket uppe på Arnarvatnheidi är en oförglömlig upplevelse. Ett kargt, exotiskt och vackert landskap intill den stora glaciären Langjökull och mycket nära den mindre Eiriksjökull.Här kan du fiska både spinn, fluga och mask. Små strömmar finns mellan sjöar, men fisket i dem kan bli svårt efter ca mitten på juli då fisken därefter främst är i sjöarna fram till hösten då de åter börjar röra sig och går ut i strömmarna på senhösten. Flera av sjöarna är relativt grunda och lätta att vada i. De lämpar sig mycket väl för flugfiske, då man kan vada över stora ytor
Här finns möjlighet att bo i stuga, men tillgången på stugor är mycket begränsad så det är viktigt att boka tidigt.
Området är otillgängligt. För att ta sig dit behövs stora 4 hjulsdrivna bilar, dels pga ett svårt vadställe och dels för att vägarna är synnerligen svåra att forcera om man inte har en bra bil med stora hjul.
Arnarvatnsheidi är ett av de få områden på Island som lämpar sig för att vandra och fiska samt campa. Det är dock inget för den ovane vandraren eftersom vädret på isländska höglandet kan vara synnerligen oberäkneligt.

Fiskepartner erbjuder detta för större och mindre grupper. Vi har en fast vecka i början av juli, men även andra tider finns på förfrågan. Vi planerar även att införskaffa en större tältkåta från företaget Helsport i Norge av märket Varanger Camp I denna har man bra komfort och den tål mycket påfrestningar samt är ganska lätt att hålla varm. Storleken är ca 16 resp 23 kvadratmeter med väl tilltagen ståhöjd.
Vi tillhandahåller bra Isländska guider som kan området, men den mer erfarne camparen/fiskaren kan klara sig på egen hand. Fisket på Arnarvatnsheidi är inte så kostsamt om man kan vara där på egen hand i stuga eller tält och vandrar, men på våra egnaturer har vi minst en islandsk guide och bilhyra för stora jeepar gör att priset går upp. Man får räkna med att en vecka kostar runt 15.000 + flyg om man har guide och även utan guide kostar det en del pga dyr bilhyra. En viss erfarenhet krävs för att köra däruppe samt ta sig över vadstället om vattnet är högt.
Arnarvatnsheidi är något alldeles speciellt. Den som en gång varit där har ett minne för livet och längtar oftast tillbaka

Norra och södra Arnarvatnsheidi

Fisket på Arnarvatnsheidi är uppdelat i två fiskekortsområden Huvuddelen av fisket finns på den södra delen där rikedomen på vatten, främst sjöar ger mycket stor variation. På den norra delen är utbudet av vatten betydligt mer begränsat, men i stället finns där mer fiske i strömmande vatten. En fördel är att man inte behöver en så avancerad 4 hjulsdriven bil eftersom här inte finns något stort vadställe man måste ta sig över. Å andra sidan blir man utan en riktig jeep mer begränsad eftersom vägarna i hela området är mycket dåliga.
Fiskepartner erbjuder fiske i båda dessa områden, men focus ligger på det södra mycket variationsrika kortområdet. Möjlighet finns att kombinera fiske i de båda områdena med några dar i varje.

Flyget

Flyg till Island (beror på varifrån)ankomer oftast på em vid ca 15.30. Flyg hem till Sverige har oftast varit tidigt morgonflyg. För söndagar och någon mer av veckans dagar finns förhoppningsvis möjligheter till flyg em eller kväll beroende på om det gäller Arlanda eller annan flygplats som Kastrup eller Landvetter. Undersök gärna på nätet vad som gäller just din aktuella flygplats. Flygtider kan variera från år till år och även hur många bolag som flyger från resp flygplats.

Fiskepartner kan erbjuda fiskekort samt ev boende på förfrågan för större eller mindre grupper. Intresseförfrågningar tas emot under hösten och sen dröjer det ibland till slutet av januari innan vi vet tilldelningen. I mån av att det finns obokad tid kan vi dock ofta även ordna kort efter januari. Det är aldrig meningslöst att komma med en förfrågan eftersom kort ibland kommer in på återbud.

Boende och transport bokas av resetekniska skäl direkt hor entreprenör. Vi tillhandahåller alla erforderliga kontaktuppgifter för detta. Hyrbilar och guider kan bokas direkt genom oss mycket förmånligt.

På förfrågan kan vi ev också ordna fiskekort i attraktiva vatten såsom t ex Laxá i Kjós,Langá, Nordurá, Andakilsá, Litlaá, Varmá, Laxá vid Myvatn m fl.

Du når oss på telefon: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33 eller via   e-post

Prisuppgifter för vårt fiske lämnas på förfrågan

Handpenning på 25% erläggs i samband med definitiv anmälan. Handpenningen täcker fasta kostnader för bokningar mm och återbetalas ej om deltagare lämnar återbud  

Bokningsregler

  

  

  

  

Islandskartor

 

  


Mycket välgjorda handbundna flugor.
Tel: 073-82 06 297

  Du når oss på telefon: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33 eller via e-post:
  po@samtalspartner.se

  

Tillbaka till sidans topp

 

PO Fiskepartner, Musikvägen 34,, 756 50 Uppsala
Tel: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33

Copyright © 2005 Per-Otto SylwanOm
Fiskepartner


Havsfiske Island


Fisketurer på Island